Geschiedenis

Oprichting...
Na een aantal werkzame jaren in de orgelbouw solliciteerde W.Meijer in 1958 bij pianofabriek Rippen te Ede. Daar zou hij 35 jaar blijven werken. Gedurende vele jaren was W. Meijer verantwoordelijk voor de kwaliteit van de Rippen piano's en hielp mede het bedrijf in de jaren 70 uitgroeien tot de grootste pianofabriek van Europa. In 1975 werd Pianohandel Meijer opgestart en in 1995 werd W. Meijer opgevolgd door zijn zoon Dick Meijer.

Groei...
In een garage werd begonnen met de verkoop van een enkele piano. Ook werden reparaties aan piano 's uitgevoerd, zoals zangbodemreparaties, mechaniekreparaties en nieuwe besnaringen. Het bedrijf werd steeds groter en in 1991 opende pianohandel Meijer een winkel aan de Vening Meineszstraat 5 te Ede. Sinds 1 maart 2013 is de verkoop verplaatst naar Bol piano’s en vleugels te Veenendaal. Daar kunt u samen met Dick Meijer kijken naar een instrument dat bij u past.

Goede naam...
In haar meer dan 40 jarig bestaan heeft Pianohandel Meijer een goede naam opgebouwd. Alle reparaties worden uitgevoerd onder garantie en met een meer dan 50 jarige ervaring kan pianohandel Meijer bogen op een ruime vakkennis. Vakkennis waar U op kunt vertrouwen!

Leveranties...
Tevreden klanten van pianohandel Meijer zijn onder andere de concertzaal van "Cultura" te Ede, Cinemec, Koorschool Midden Gelderland, pianisten als Wibi Soerjadi, Daniel Waaijenberg, Jan Vayne, festivals zoals het Internationaal Koor Festival 2005, Stichting Zondagmiddag Concerten Bennekom en vele koren en kerken in het hele land. 

Concerten...
Ook worden piano's en vleugels voor concerten verhuurd door het hele land. Informeer naar onze tarieven!